Ανακοίνωση

~ * ~

Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Κατέστρεψε ιστορική εικόνα γιατί ήθελε να την... αναπαλαιώσει

Ηλικιωμένη πιστή προσπάθησε να διορθώσει παλιά εικόνα στην ενορία της Θαραγόθα καταστρέφοντάς την Ηλικιωμένη πιστή προσπάθησε να διορθώσει παλιά εικόνα στην ενορία της Θαραγόθα καταστρέφοντας την


Σε φιάσκο κατέληξε η προσπάθεια ηλικιωμένης πιστής, με την παταγωδώς αποτυχημένη απόπειρά της να αναπαλαιώσει μία παλιά εικόνα του Ιησού, στην Ισπανία. 

Ηλικιωμένη πιστή προσπάθησε να διορθώσει παλιά εικόνα στην ενορία της Θαραγόθα καταστρέφοντάς την

Ο πίνακας «Ecce Homo» του Elias Garcia Martinez αποτελούσε πάντα το «καμάρι» της εκκλησίας του Ελέους κοντά στη Θαραγόθα, εδώ και 100 χρόνια. 

Η μεγάλης αξίας εικόνα είχε φθαρεί από την πολυετή έκθεση και την υγρασία.

Η 80χρονη που ανέλαβε, από υπερβάλλοντα ζήλο, να την αναπλάσει, όχι απλά δεν μπόρεσε να βελτιώσει την απεικόνιση του Ιησού αλλά την... κατάστρεψε ολοσχερώς όπως φαίνεται. 

Οι αρχές ανέφεραν ότι η γυναίκα μπορεί να είχε τις καλύτερες προθέσεις, αλλά μόλις κατάλαβε ότι δεν έχει τις ειδικές γνώσεις που απαιτείται, επιχείρησε να ξαναζωγραφίσει την εικόνα με μεγάλη αποτυχία! 

Τώρα οι Ισπανοί ιστορικοί τέχνης θα πρέπει να αποφασίσουν πώς θα μπορούσαν να διορθώσουν το... κακό, ενώ εξετάζουν το ενδεχόμενο να τοποθετήσουν μια παλιά φωτογραφία της εικόνας, έτσι όπως ήταν, μπροστά στον πίνακα.

Πηγή : 24h.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου