Ανακοίνωση

~ * ~

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για την προστασία των πολιτικών

Ολόκληρο επιχειρησιακό πλάνο για πρώτη φορά τις τελευταίες δεκαετίες έστησε η Ελληνική Αστυνομία προκειμένου να προστατεύσει τους πολιτικούς που θα παραστούν στις σημερινές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου.
 
Με επίκεντρο τη Θεσσαλονίκη, όπου και θα διεξαχθεί η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση αλλά και σε όλες τις περιοχές της Αττικής και της υπόλοιπης Ελλάδας όπου θα παραστούν στελέχη της κυβέρνησης, βουλευτές και πολιτικοί, θα υπάρχουν αυξημένα μέτρα προκειμένου να μην έρθουν σε επαφή με αγανακτισμένους πολίτες.
 
Το απίστευτο είναι πως όσοι πολιτικοί θα παραστούν στις εκδηλώσεις επικοινώνησαν και ενημέρωσαν την Αστυνομία για την «ατζέντα» της ημέρας και τις κινήσεις τους έτσι ώστε να τους προστατεύσουν σε περίπτωση που δεχθούν φραστικές επιθέσεις από το πλήθος ή κάποιοι κινηθούν απειλητικά εναντίον τους.
 
Σε αστυνομικό κλοιό η Θεσσαλονίκη

Τα όσα συνέβησαν προχθές στη Θεσσαλονίκη, με τις αποδοκιμασίες σε βάρος του υπουργού Εθνικής Αμυνας κ. Πάνου Μπεγλίτη, αποτέλεσαν… μπούσουλα για τη χάραξη του επιχειρησιακού σχεδίου της ΕΛ.ΑΣ. με το κωδικό όνομα «Παρέλαση».
 
Ο φόβος έντονων φραστικών επεισοδίων αλλά και το ενδεχόμενο προβοκάτσιας κάνει τους στρατηγούς της ΕΛ.ΑΣ. να καταστρώσουν σχέδιο και να λάβουν έκτακτα μέτρα για την αποτροπή «θερμών» επεισοδίων. Ετσι, αστυνομικοί της Ασφάλειας, διμοιρίες των ΜΑΤ, περιπολικά και άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. θα περιπολούν και θα βρίσκονται στον χώρο της παρέλασης στη συμπρωτεύουσα ενώ ανάλογα μέτρα μικρότερης εμβέλειας σε ό,τι έχει να κάνει με τον αριθμό των δυνάμεων θα παρθούν και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου