Ανακοίνωση

~ * ~

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Νέο δυστύχημα με φορτηγό που μετέφερε μέλισσες

Ένα ρυμουλκούμενο φορτηγό που μετέφερε 460 κυψέλες με μέλισσες, ανατράπηκε το απόγευμα της Κυριακής σε εθνικό δρόμο  κοντά στο St George, την Γιούτα,
απελευθερώνοντας ένα σμήνος από 25 εκατομμύρια μέλισσες στον αέρα. Αρκετοί άνθρωποι δέχτηκαν τσιμπήματα , συμπεριλαμβανομένου του οδηγού του φορτηγού των επιβατών του και εκείνων που έτρεξαν να βοηθήσουν στον τόπο του ατυχήματος.



«Ήταν τρελό," είπε ο Corey Jennings, ένας από τους θεατές που είχαν τσιμπήσει οι μέλισσες, «Το σμήνος από αυτά ήταν τόσο μεγάλη. Δεν μπορούσε να δει τίποτα άλλο γύρω του."



Ο αριθμός των υπό διαχείριση αποικιών μελισσών [στις ΗΠΑ] έχει μειωθεί από τα 5 εκατομμύρια που ήταν το 1940 σε μόλις 2.5 εκατομμύρια σήμερα.

Την ίδια στιγμή, η ανάγκη στις κυψέλες για την επικονίαση έχει αυξηθεί αυτό σημαίνει ότι οι αποικίες μελισσών χρειάζονται να διανύσουν με φορτηγό ποιό συχνά  μακρύτερες  αποστάσεις



Οι ερευνητές ανησυχούν ότι η απώλεια των επικονιάσεων θα μπορούσε τελικά να οδηγήσει σε έλλειψη τροφίμων. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, το 70% από τα 100 είδη των καλλιεργειών που παρέχουν το 90% των τροφίμων στον κόσμο επικονιάζονται από τις μέλισσες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου