Ανακοίνωση

~ * ~

Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Χάκερ... ηλικίας 13 χρόνων «εισέβαλλε» συστηματικά σε κρατικές ιστοσελίδες

Χακερ... ηλικίας μόλις 13 χρόνων, μαθητής γυμνάσιου είναι σύμφωνα με την αστυνομία το νεαρότερο μέλος της ομάδας Greek Hacking Scene, (G.H.S.) η οποία ενέχεται σε πολλές διαδικτυακές «εισβολές» όπως στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης και άλλων Οργανισμών και Φορέων.


Ο 13χρονος μαθητής εντοπίσθηκε απο την Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και ταυτοποιηθηκε. Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία, αλλά δεν συνελήφθη επειδή είχαν παρέλθει τα όρια της αυτόφωρης διαδικασίας.

Από την Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κατά την διερεύνηση της υποθεσης  των διαδικτιακων εισβολών της ομάδας Greek Hacking Scene εχουν ταυτοποιηθει το τελευταίο εξάμηνο άλλα εξι μέλη της.

Με ιδιαίτερη έκπληξη αξιωματούχοι  στην πορεια των ερευνων  διαπίστωσαν οτι μέλος της ομάδας των χακερ  ηταν και ο 13χρονος, πολυ καλος  μαθητής   ο οποίος  επιπλεον  συμφωνα με αξιωματικους "παίζει" στα δάχτυλα" το διαδικτιο.

Πέρα απο τη συμμετοχη  στην ομάδα , προεκυψε οτι «ο 13χρονος χρησιμοποιώντας ειδική τεχνική υφάρπαζε κωδικούς απο profil χρηστών της ιστοσελιδας κοινωνικής δικτύωσης, facebook».

Ο μαθητής ως μέλος της ομάδας εντοπίσθηκε στην Αττική μετά απο ανάλυση ιχνών  στο πλασιο ψηφιακων ερευνων  για τις εισβολές.

Χθές διενεργήθηκε έρευνα στο σπίτι του, παρουσία δικαστικού λειτουργού όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας σκληρός δίσκος σταθερού ηλεκτρονικού υπολογιστή και ένας σκληρός δίσκος φορητού ηλεκτρονικού υπολογιστή, οι οποίοι θα αποσταλούν για εργαστηριακές εξετάσεις στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Στην εξάμηνη διαδικτυακη διερευνηση για την ομάδα των χακερ, εχουν ταυτοποιηθει ψηφιακά άλλα εξι μέλη της οργάνωσης ενώ στις έρευνες που έγιναν σε Αθήνα, Τρίπολη, Ναύπλιο, Κατερίνη, Χαλκίδα παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, 30 σκληροί δίσκοι, 8 φορητοί υπολογιστές, 4 royter, 2 server, 7 usb stick, πλήθος cd, καθώς και αρκετές χειρόγραφες σημειώσεις.

Από τα ηλεκτρονικά πειστήρια, διαπιστώθηκε ψηφιακά οτι μέλη της ομάδας με την μεθοδο διαδικτιακων εισβολων πραγματοποίησαν ηλεκτρονικά «επιθέσεις» και παράλληλα αλλοίωση της ιστοσελίδας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, του Ελληνικού Κοινοβουλίου, της PROTON Bank, της Τράπεζας Πειραιώς, της Ελληνικής Τράπεζας και του Ο.Α.Σ.Α., καθώς και άλλων εμπορικών ιστοσελίδων.
Οι έρευνες για να εντοπισθούν και να ταυτοποιηθουν και αλλά μέλη συνεχίζονται.

Πηγή : tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου