Ανακοίνωση

~ * ~

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Περιμένουν να γεννηθεί το πρώτο γιγαντιαίο πάντα μετά από 24 χρόνια!

Αγωνία και ενθουσιασμός επικρατεί στα Ιαπωνικά ΜΜΕ μετά την είδηση ότι ένα γιγαντιαίο πάντα σε ζωολογικό κήπο , παρουσιάζει σημάδια εγκυμοσύνης. 


"Μια αύξηση του επιπέδου ορισμένων ορμονών και άλλων δεικτών, όπως και η περιορισμένη όρεξη για φαγητό οδηγούν στην υπόθεση ότι το θηλυκό Σιν Σιν κυοφορεί", μετέδωσε το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ΝΗΚ.

Όλες οι εφημερίδες, συμπεριλαμβανομένης και της οικονομικής Nikkei, γράφουν την είδηση η οποία ωστόσο μένει να επιβεβαιωθεί, καθώς η ψευδοκύηση δεν είναι σπάνιο φαινόμενο, προειδοποίησαν οι υπηρεσίες του ζωολογικού κήπου.

Το πάντα ονομάζεται Σιν Σιν και ο σύντροφός της Ρι Ρι. Είναι  ηλικίας έξι ετών και οι δύο και είναι ζευγάρι από τα τέλη Μαρτίου. Άρχισαν να συμβιώνουν στον ίδιο περίβολο, μακριά από τα μάτια των επισκεπτών, στο φημισμένο ζωολογικό πάρκο της συνοικίας Ουενό στο Τόκιο.

Αν τελικά γεννήσει η Σιν Σιν, όπως ελπίζουν οι Ιάπωνες, το βρέφος θα είναι το πρώτο τα τελευταία 24 χρόνια που έχει γεννηθεί στο ζωολογικό κήπο του Ουενό και το πρώτο ύστερα από φυσικό ζευγάρωμα. 

Ένα βρέφος είχε γεννηθεί το 1988 με τη μέθοδο της τεχνητής γονιμοποίησης.

Πηγή : City Press

1 σχόλιο: