Ανακοίνωση

~ * ~

Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

«Εμβολιασμός» και από το στόμα

Για όσους αποφεύγουν τα εμβόλια επειδή φοβούνται τις σύριγγες, φαίνεται ότι το μαρτύριο σύντομα θα τελειώσει.
 
Επιστήμονες στη Βρετανία αναπτύσσουν ένα εμβόλιο, το οποίο δεν χορηγείται στον οργανισμό με σύριγγα, αλλά διά στόματος, σαν σπρέι για καθαρή αναπνοή!

Ερευνητές του πανεπιστημίου Λονδίνου ανέπτυξαν μια νέα μέθοδο χορήγησης εμβολίων κατευθείαν στο κυκλοφορικό σύστημα, μέσω μιας διαλυτής μεμβράνης η οποία τοποθετείται κάτω από τη γλώσσα και απορροφάται από τον οργανισμό.

Οπως εξηγεί ο καθηγητής Σίμον Κάτινγκ από το πανεπιστήμιο Λονδίνου, με τη νέα μέθοδο τα εμβόλια θα χορηγούνται επίσης σε υγρή μορφή, σε μορφή κάψουλας, αλλά και σαν ρινικό σπρέι.

Οι επιστήμονες άρχισαν να αναπτύσσουν τη συγκεκριμένη μέθοδο όταν ανακάλυψαν ότι μπορούν να χρησιμοποιήσουν «φιλικά» βακτήρια (προβιοτικά) για να χορηγήσουν διάφορα εμβόλια, όπως το αντιτετανικό εμβόλιο, το εμβόλιο της γρίπης και της φυματίωσης. 

Τα προβιοτικά αυτά ονομάζονται Bacillus subtilis και τράβηξαν την προσοχή των μικροβιολόγων επειδή οι μικροοργανισμοί τους έχουν πολύ μεγάλη διάρκεια ζωής.

Οπως αναφέρεται στην έρευνα, οι μικροοργανισμοί μεταφέρουν τα εμβόλια αποτελεσματικά, γι΄ αυτό και οι επιστήμονες έχουν ξεκινήσει ήδη να κάνουν δοκιμές προκειμένου να διαπιστώσουν αν η νέα μέθοδος λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο και κατά του C. difficile, του πιο θανατηφόρου μικροβίου ενδονοσοκομειακών μολύνσεων.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, σχεδόν το 10% του πληθυσμού έχει παθολογική φοβία στους γιατρούς και τις σύριγγες, με αποτέλεσμα να αποφεύγουν να κάνουν εξετάσεις, θεραπείες με ενέσιμα φάρμακα, ακόμη και εμβολιασμούς. 

«Οταν η χορήγηση γίνεται διά στόματος και μέσω των προβιοτικών, η αντίδραση του ανοσοποιητικού για την εξάλειψη του C. difficile είναι πιο δυνατή στη γαστρεντερική οδό, κάτι που δεν ισχύει για τις άλλες προσεγγίσεις» είπε ο καθηγητής Κάτινγκ στην «Daily Mail».

Η νέα μέθοδος χορήγησης εμβολίων αναμένεται να βοηθήσει χιλιάδες ανθρώπους που έχουν παθολογική φοβία στις βελόνες. Επίσης, τα εμβόλια θα κοστίζουν λιγότερο και θα διατηρούνται πιο φρέσκα, γεγονός που θα μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο να υπάρχουν παρενέργειες και αποτελέσματα πέρα από τα επιθυμητά.

Πηγή - dimokratianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου