Ανακοίνωση

~ * ~

Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Laptop για 1.138 δημοτικά

Με φορητούς υπολογιστές σκοπεύει να εξοπλίσει το υπουργείο Παιδείας 1.138 δημοτικά σχολεία σε όλη τη χώρα. 


Συγκεκριμένα, η Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Εκπαιδευτικών Δράσεων έχει ήδη προκηρύξει ανοιχτό διαγωνισμό για την προμήθεια περίπου 4.000 «κινητών εργαστηρίων πληροφορικής» που περιλαμβάνουν laptop και τροχήλατα ερμάρια για την αποθήκευσή τους. 

Παράλληλα, η εταιρία που θα αναλάβει το έργο θα εγκαταστήσει τον απαραίτητο δικτυακό εξοπλισμό αλλά και θα ενημερώσει τους εκπαιδευτικούς για τη χρήση τους, ενώ θα έχει την ευθύνη συντήρησης και αντικατάστασης σε περίπτωση που παρουσιάσουν προβλήματα.

Μεταξύ των 1.138 δημοτικών, που σε πρώτη φάση θα παραλάβουν φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, μιας και το υπουργείο Παιδείας φιλοδοξεί να προμηθεύσει σταδιακά όλα τα σχολεία, είναι αρκετά ολοήμερα που εφαρμόζουν το Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα και τα οποία έπρεπε ήδη να έχουν προμηθευτεί laptop. 

Ακόμη έχουν επιλεγεί 197 δημοτικά που θα αποκτήσουν 10 φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές και 943 σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που θα προμηθευτούν από ένα laptop, καθώς διαθέτουν ήδη ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Σε όλες τις μονάδες που θα εξοπλιστούν με φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές έχει προβλεφθεί η τοποθέτηση των απαραίτητων λειτουργικών συστημάτων και λογισμικών.

Επιπλέον θα εγκατασταθεί τοπικό δίκτυο στις αίθουσες διδασκαλίας, το οποίο θα συνδέεται με το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο. Το υπουργείο Παιδείας φρόντισε να συμπεριλάβει στο πρόγραμμα δημοτικά σχολεία από διάφορους νομούς σε όλη την Ελλάδα, από την Αθήνα και τον Πειραιά έως τον Εβρο, την Ξάνθη και τη Ροδόπη. 

Το έργο, το κόστος του οποίου ανέρχεται στα 2.117.455 ευρώ, συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Πηγή - δημοκρατία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου