Ανακοίνωση

~ * ~

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011


Παρουσιάστρια με εισοδήματα εκατομμυρίων ευρώ,παίρνει επίδομα τρίτεκνης από τον ΟΓΑ


Τα οικονομικά της Ελένης Μενεγάκη, καθώς και το εάν έχει υποστεί ή όχι μείωση μισθού ή όχι έχουν απασχολήσει πολλές φορές τα περιοδικά και τις μεσημεριανές εκπομπές.
 
Όταν πριν από λίγες ημέρες η παρουσιάστρια ρωτήθηκε για τα χρήματα που λαμβάνει και το εάν της έχει γίνει μείωση ή όχι, εκείνη απάντησε με… ερώτηση: «Ενδιαφέρει κανέναν το πόσα χρήματα παίρνω; Νομίζετε ότι αυτό ενδιαφέρει τον κόσμο; Εγώ νομίζω πως όχι», ήταν η απάντηση που έδωσε σε δημοσιογράφο του Star.

Όμως, το ζήτημα των οικονομικών της έρχεται και πάλι στην δημοσιότητα, αυτή τη φορά με αφορμή το έγγραφο που διέρρευσε από τον ΟΓΑ, από τον οποίο η Ελένη λαμβάνει ως μητέρα τριών παιδιών επίδομα τρίτεκνης. Τονίζουμε ότι τα χρήματα αυτά, η Ελένη Μενεγάκη τα λαμβάνει απολύτως νόμιμα ως μητέρα τριών παιδιών, απλώς επειδή ο υψηλός μισθός της έχει γίνει πολλές φορές αντικείμενο συζήτησης, το επίδομα που λαμβάνει αποτέλεσε την αφορμή για να έλθουν και πάλι στην επιφάνεια τα χρήματα που λαμβάνει.  

Όπως διακρίνεται από το σχετικό έγγραφο του ΟΓΑ, το οποίο έχει ήδη αποσταλεί στην κυρία Ελένη Μενεγάκη, η παρουσιάστρια, κατά το οικονομικό έτος 2010 εισέπραξε απολύτως νόμιμα το ποσόν των 3.192 ευρώ ως τρίτεκνη μητέρα. Μάλιστα το εν λόγω εισόδημα καταβάλλεται ανεξαρτήτως του μισθού ή της σύνταξης ή της αποζημίωσης που λαμβάνει από άλλη εργασία η παρουσιάστρια.

Τονίζουμε ότι τα χρήματα αυτά, η Ελένη Μενεγάκη τα λαμβάνει απολύτως νόμιμα, καθώς τα δικαιούται ως τρίτεκνη μητέρα. Η χρονική συγκυρία, όμως, κατά την οποία το έγγραφο έρχεται στην δημοσιότητα, σε μια εποχή βαθιάς οικονομικής κρίσης, περικοπών, εργασιακής εφεδρείας και με το μηνιαίο εισόδημά της να «αγγίζει» μέχρι πρότινος τα 80.000 ευρώ, εισπράττει και το επίδομα τρίτεκνης.

«Η κυρία Ελένη Μενεγάκη στις 27 Φεβρουαρίου 2008 κατέθεσε τα χαρτιά της στο Δήμο μας για την χορήγηση επιδόματος τριτέκνου. Στις 3 Μαρτίου 2008 τα χαρτιά προωθήθηκαν στον ΟΓΑ για την έγκριση επιδόματος», αναφέρουν πηγές του Δήμου στον οποίο ανήκει η παρουσιάστρια.

Μάλιστα, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ως αξιοπρόσεκτο το γεγονός ότι η Ελένη Μενεγάκη είναι μία από τις καλύτερα αμειβόμενες παρουσιάστριες της ελληνικής τηλεόρασης και λαμβάνει το ίδιο ποσόν ως επίδομα με μια μητέρα τριών παιδιών που λαμβάνει ένα συνηθισμένο ποσόν για μηνιαίο μισθό, που δεν ξεπερνά τα 720 ευρώ. Το ότι είναι απολύτως νόμιμο είναι βέβαιο. Πέρα από αυτό, τα συμπεράσματα είναι δικά σας.

Πρώτη ανάρτηση: 14/09/2011, 18:00  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου