Ανακοίνωση

~ * ~

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Μακεδονική Εταιρεία Χάρτου: Περνά σε χέρια Τούρκων

Σε τουρκικά χέρια και ειδικότερα στον όμιλο Pak Holdings, περνά μια ιστορική εταιρεία της βορείου Ελλάδας, η Μακεδονική Εταιρεία Χάρτου (ΜΕΛ), ως συνέπεια της μεγάλης κρίσης που βιώνει η ελληνική οικονομία.Οι δυο πλευρές έχουν υπογράψει προσύμφωνο και η αγοραπωλησία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί ως τα τέλη του μήνα.

Αν και εκ των κορυφαίων στον κλάδο της και με μεγάλη ακίνητη περιουσία, η ΜΕΛ φέρεται να εξωθήθηκε σε αυτήν την επιλογή ως συνέπεια της εγχώριας κρίσης, η οποία έχει προκαλέσει σημαντικά προβλήματα ρευστότητας και κατακόρυφη πτώση της ζήτησης στην αγορά.

Δείτε το προφίλ της εταιρείας όπως αναφέρεται στην σελίδα του ΣΕΒΙΑΝ (http://www.sevian.gr/el/mel)
και πείτε μου πως εγινε αυτό.

 
 
 
Η Μακεδονική Εταιρία Χάρτου ΜΕΛ Α.Ε. ιδρύθηκε το 1968 και οι παραγωγικές της εγκαταστάσεις καταλαμβάνουν μια έκταση 380 στρεμμάτων, παρακείμενη στον ιδιαίτερης σημασίας κόμβο των διεθνών οδών Κωνσταντινούπολης, Ηγουμενίτσας, Αθηνών, Βελιγραδίου, 22 μόλις χλμ από το κέντρο της Θεσσαλονίκης. Στα υπόλοιπα 620 περίπου στρέμματα που αρχικά αποτελούσαν ιδιοκτησία της εταιρείας, εγκαινιάστηκε το 2008 το πρώτο οργανωμένο ιδιωτικό βιομηχανικό πάρκο, από τον όμιλο της ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ, το οποίο είναι έτοιμο να προσφέρει σύγχρονες υποδομές και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες λειτουργίας.

Η ΜΕΛ με σεβασμό τόσο στον τελικό καταναλωτή, όσο και στον επεξεργαστή – τυπογράφο, παράγει υψηλών προδιαγραφών προϊόντα από ανανεώσιμη α’ ύλη , τα οποία αναφέρονται στο σύνολο σχεδόν της χάρτινης συσκευασίας,
Οι εμπορικές ονομασίες των προϊόντων της ΜΕΛ βρίσκονται κάτω από την ομπρέλα των διεθνών προδιαγραφών GD και GT και είναι πιστοποιημένα για καταλληλότητα επαφής με τρόφιμα.
Η εταιρεία έχοντας πλέον ολοκληρώσει τους τρεις πρώτους κύκλους διαρθρωτικών επενδύσεων, εμφανίζει κύκλο εργασιών ο οποίος την τελευταία πενταετία ξεπερνά πλέον τα 47 εκ. €, με παραγωγή χαρτονιού της τάξης των 100.000 τόνων ετησίως.
Οι πωλήσεις αγγίζουν τους 100.000 τόνους ετησίως εκ των οποίων το 45% αφορά στις εξαγωγές κυρίως σε χώρες της Ε.Ε. (90%).
Οι 110.000 τόνοι αποκομμάτων χαρτιού, που καταναλώνονται ετήσια από την εταιρία, αντιπροσωπεύουν το 30% του ανακυκλωμένου χαρτιού που συλλέγεται στην Ελλάδα.

Έχοντας στελεχιακό δυναμικό υψηλής στάθμης και σύνολο 220 απασχολουμένων, η ΜΕΛ Α.Ε. σήμερα αποτελεί την ηγετική μονάδα παραγωγής χαρτονιού στην Ελλάδα, όχι μόνο σε ποσοτικό αλλά και σε ποιοτικό επίπεδο.

Η επίτευξη της ποιότητας του χαρτονιού βασίζεται στον μηχανολογικό εξοπλισμό αλλά και στην εμπειρία και το “κριτικό” μάτι των χαρτονοποιιών και ελέγχεται από ειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό σε οργανωμένο Χημείο. Έτσι για την εταιρία, που αποτελεί σχολή στην παραγωγή χαρτονιού στον ελληνικό χώρο, η ποιότητα είναι κάτι περισσότερο από γεγονός. Είναι ολόκληρη η φιλοσοφία της.

Πηγή :Μακεδονική Εταιρεία Χάρτου: Περνά σε χέρια Τούρκων | επιχειρησεις | v2.imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου