Ανακοίνωση

~ * ~

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Απαλλάξου από τον λόξιγκα

Πώς παλεύεις τον λόξιγκα

Πώς παλεύεις τον λόξιγκα
Οι 8 αποδεδειγμένοι τρόποι να απαλλαγείς από την ενοχλητική παρουσία του...
Μόνο ένα πράγμα είναι πιο ενοχλητικό από τον λόξιγκα: να ακούς τον λόξιγκα του άλλου! Για το καλό όλων λοιπόν, να τα 8 μέτρα που μπορείς να πάρεις για να τον κόψεις στο άψε-σβήσε.


Κι αν δεν πείθεσαι χωρίς μια δόση επιστήμης, το τρικάκι είναι να διακόψεις τον κύκλο του λόξιγκα υπερδιεγείροντας το πνευμονογαστρικό νεύρο στον λαιμό σου ή να παρέμβεις με την αναπνοή σου για να αυξήσεις την ποσότητα του διοξειδίου του άνθρακα στο αίμα σου. Και για να συμβεί αυτό δεν χρειάζεται φυσικά να στέκεσαι στο ένα πόδι και να τρίβεις το στομάχι σου με το χέρι...
Φάε μέλι. Κατάπιε μια κουταλιά της σούπας μέλι (ή ζάχαρη, αν δεν έχεις) για να καλμάρεις το πνευμονογαστρικό νεύρο. Αν η γλυκιά υπερφόρτωση δεν λύσει το πρόβλημα, δοκίμασε την ξινή: φάε λίγο λεμόνι.
Κράτα την αναπνοή σου. Κράτα τη όσο μπορείς περισσότερο για να αναγκάσεις το σώμα σου να αποβάλλει το περίσσιο διοξείδιο του άνθρακα από το αίμα. Προφανώς αν το παρακάνεις και νιώσεις ζάλη, σταμάτα, τον λόξιγκα πας να κόψεις, όχι το νήμα της ζωής!
Πίεσε με τα δάχτυλα τα αυτιά σου. Πάτα με τα δάχτυλά σου το μαλακό μέρος πίσω από τα αυτιά. Η πίεση στο σημείο αυτό αναγκάζει το διάφραγμα να χαλαρώσει και να σταματήσει ο λόξιγκας. Δοκίμασέ το για 30 δευτερόλεπτα.
Βγάλε έξω τη γλώσσα σου. Βγάζοντας έξω τη γλώσσα σου όσο πιο πολύ μπορείς, ανοίγεις τον λάρυγγα και διευκολύνεις την αναπνοή. Αυτό έχει αποδειχθεί ότι βοηθάει στο να σταματήσουν οι σπασμοί του διαφράγματος, που προκαλούν τον λόξιγκα.
Κατέβασε ένα ποτήρι νερό. Η διαδικασία της κατάποσης μπορεί να κόψει τον λόξιγκα.
Ανάπνευσε μέσα σε σακούλα. Αυτό θα αυξήσει τα επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα στο σώμα σου και θα μεταφραστεί από τον εγκέφαλό σου ως σημάδι πνιγμού, κάνοντάς τον ενστικτωδώς να πάρει βαθύτερες αναπνοές. Και βέβαια οι βαθύτερες αναπνοές θα σταματήσουν τους σπασμούς του διαφράγματος.
Γαργάλα τον ουρανίσκο σου. Όχι με το δάχτυλο, με μια μπατονέτα! Ο ερεθισμός του ουρανίσκου έχει βρεθεί ότι σταματά τον λόξιγκα.
Κάνε ένα κρύο μπάνιο. Αν όλα τα παραπάνω δεν δουλέψουν, έρχεται το σοκ του κρύου μπάνιου. Σοκ κυριολεκτικά για τον οργανισμό, θα προκαλέσει σοβαρή διαταραχή στον ρυθμό της αναπνοής σου και ο λόξιγκας θα γίνει παρελθόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου