Ανακοίνωση

~ * ~

Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Νύφη στα 11, μητέρα στα 14

Νύφη στα 11, μητέρα στα 14Η δυσβάσταχτη πραγματικότητα μιας ανήλικης συζύγου στην Ινδία

Στα 11 τους χρόνια τα περισσότερα κορίτσια δεν έχουν αποχωριστεί καλά-καλά τις κούκλες τους. Η Κρίσνα στα 11 παντρεύτηκε. Ο σύζυγός της, τον οποίο γνώρισε με συνοικέσιο, ήταν τότε 13 ετών.

Οι δύο τους πήγαν να ζήσουν σε ένα νεόκτιστο σπίτι που δεν διαφέρει σχεδόν καθόλου από καλύβα. Η Κρίσνα και ο Γκοπάλ ζουν στην Ινδία, όπου οι γάμοι ανάμεσα σε ανηλίκους είναι παράδοση. Το 40% των γάμων ανηλίκων παγκοσμίως, λαμβάνει χώρα στο κρατίδιο Ρατζαστάν της Ινδίας.

 

Ο φωτογράφος του Reuters, Ντανίς Σιντίκι παρακολουθεί τη ζωή των δύο εφήβων από το 2010 που παντρεύτηκαν, μέχρι σήμερα.
 

Η Κρίσνα έγινε πρόσφατα μητέρα και, όπως πολλές άλλες κοπέλες, λίγο έλειψε να πεθάνει στη γέννα. Ο σύζυγός της, που αρχικά δούλευε σε φυτείες σόγιας, είναι εδώ και καιρό άνεργος και έχει στραφεί στο αλκοόλ.
 

Κάθε φορά που ο 16χρονος πατέρας επιστρέφει στο σπίτι μεθυσμένος, η Κρίσνα φοαβάται μήπως κάνει κακό σε εκείνη και στο παιδί τους. Όμως, για την κοινωνία του Ρατζαστάν, η Κρίσνα και ο Γκοπάλ είναι ένα ζευγάρι σαν πολλά άλλα. Η περίπτωσή τους δεν θεωρείται προβληματική, αλλά απλώς... συνηθισμένη.
 

Στις φωτογραφίες, η αγωνία και η απογοήτευση της κοπέλας είναι έκδηλη. Χαμογελά μόνο όταν κρατά στην αγκαλιά το μικρό αγοράκι της. Τα υπόλοιπα πράγματα στη ζωή της είναι απλώς αναγκαία κακά...














Πηγή - Newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου