Ανακοίνωση

~ * ~

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Αυστραλός βρήκε βόλο χρυσού βάρους 5.5 κιλών

Αυστραλός βρήκε βόλο χρυσού βάρους 5.5 κιλώνΈνα κομμάτι χρυσού 5.5 κιλών, η αξία του οποίου ξεπερνά τα 225.000 ευρώ, ανακάλυψε ένας ανώνυμος αυστραλός ερευνητής στην πολιτεία της Βικτόρια.
Το κομμάτι χρυσού, μήκους 22 και πλάτους 14 εκατοστών, έχει σχήμα Ύψιλον και βρέθηκε από τον φιλόδοξο χρυσοθήρα σε βάθος μόλις 60 εκατοστών από την επιφάνεια του εδάφους, δίπλα στη ρίζα ενός δέντρου, στην περιοχή Μπαλαράτ της κεντρικής Βικτώριας.



«Το εύρημά μας είναι μοναδικό. Σχεδόν 162 χρόνια μετά τον πρώτο «πυρετό» χρυσοθηρίας, ακόμα βρίσκουμε τεράστια κομμάτια στην περιοχή του Μπαλαράτ», δήλωσε ο Κόρντελ Κέντ, που διατηρεί κατάστημα εμπορίας χρυσού στη πόλη προσθέτοντας ότι «δεν υπάρχει πιο συναρπαστικό πράγμα από το να ξεθάβεις χρυσό».



«Ειμαι έμπορος χρυσού εδώ και είκοσι χρόνια και δεν θυμάμαι κάποια άλλη περίσταση όπου ένα κομμάτι χρυσού που βρέθηκε εδώ γύρω να ζύγιζε παραπάνω από 2.8 κιλά», συμπλήρωσε, καταλήγοντας πως για την ανακάλυψη αυτή, ο ανώνυμος χρυσοθήρας χρησιμοποίησε μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, δηλαδή έναν ανιχνευτή μετάλλων Minelab GPX-5000. «Είναι ο καλύτερος ανιχνευτής, αυτός που μπορεί να πάει βαθύτερα στο έδαφος και να έχει καλύτερα αποτελέσματα σε σχέση με κάθε άλλο μηχάνημα», επισημαίνει ο έμπορος και ερασιτέχνης χρυσοθήρας κι ο ίδιος.



«Ο άνθρωπος που το βρήκε αξίζει να πάρει τα λεφτά αυτά που του αναλογούν», τονίζει ο Κεντ που δήλωσε στα ΜΜΕ της χώρας του πως ο ανώνυμος χρυσοθήρας «έτρεξε να το ανακοινώσει στη γυναίκα του, η οποία αρχικά δεν τον πίστεψε. Θα πληρώσει πολλούς λογαριασμούς και θα αποπληρώσει το σπίτι του. Μιλάμε για μια πραγματικά τεράστια αλλαγή ζωής».



Η Βικτόρια αποδεικνύεται πως είναι μια περιοχή πλούσια σε χρυσό, καθώς και πέρυσι ανακαλύφθηκε εκεί ένα εξίσου μεγάλο κομμάτι χρυσού που ζύγιζε 3.66 κιλά.

Αυστραλός βρήκε βόλο χρυσού βάρους 5.5 κιλών

Πηγή - ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου