Ανακοίνωση

~ * ~

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Οι ευεργετικές ιδιότητες του ροδιού

Από την Αρχαία Ελλάδα μέχρι σήμερα οι επιστήμονες μελετούν το ρόδι και τα οφέλη που προσφέρει στον οργανισμό μας.Από την Αρχαία Ελλάδα μέχρι σήμερα οι επιστήμονες μελετούν το ρόδι και τα οφέλη που προσφέρει στον οργανισμό μας.
Το ρόδι είναι πολύ ευχάριστο σε γεύση αλλά και πλούσιο σε ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό. Είναι ασφαλής και αποτελεσματικός παράγοντας κατά του καρκίνου του δέρματος, του παχέος εντέρου και του προστάτη.
Επίσης μπορεί να αναστέλλει τις ιογενείς λοιμώξεις και την οδοντική πλάκα.

Μέσα από μελέτες αποδείχθηκε επίσης ότι το ρόδι αναστέλλει την αθηροσκλήρωση, μειώνει τον κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων και βοηθάει στη ρύθμιση της υψηλής αρτηριακής πίεσης.

Το ρόδι όμως αντί να το σπάμε ή να το τρώμε καλό είναι και να το πίνουμε. Ο χυμός του ροδιού περιέχει τριπλάσια ποσότητα αντιοξειδωτικών από εκείνα που περιέχουν το πράσινο τσάι ή το κόκκινο κρασί. 

Επιπλέον 100ml χυμού παρέχουν περίπου το 16% της ημερήσιας πρόσληψης της βιταμίνης C ενός ενήλικα, όπου βοηθά την παραγωγή του κολαγόνου. Αποτελεί μια πολύ καλή πηγή βιταμίνης Β5, καλίου και φυτικών ινών.

Το ρόδι στην Αρχαία Ελληνική μυθολογία αντιπροσωπεύει τη ζωή και την αναγέννηση. Οι Αρχαίοι Πέρσες πίστευαν ότι οι σπόροι του ροδιού έκαναν τους πολεμιστές ανίκητους. 

Μέχρι και σήμερα το ρόδι έχει ισχυρό συμβολισμό στην παράδοσή μας. Το σπάσιμο του ροδιού την πρωτοχρονιά και στους γάμους συμβολίζει την καλοτυχία και τη γονιμότητα. 

Ένα φρέσκο ρόδι περιέχει περίπου 105 θερμίδες και μόνο 0,5γρ. λίπους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου