Ανακοίνωση

~ * ~

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Αντισυλληπτικά χάπια στις καλόγριες

Ο Πάπας πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλία για να παίρνουν οι καλόγριες αντισυλληπτικά σύμφωνα με Αυστραλούς επιστήμονες. Κίνδυνοι από την ατεκνία

Η καθολική εκκλησία θα πρέπει να εφοδιάζει τις καλόγριες με αντισυλληπτικά χάπια, προκειμένου να τις προστατεύσει από γυναικολογικούς καρκίνους, προτείνουν Αυστραλοί επιστήμονες.

Οι Κάρα Μπριτ από το πανεπιστήμιο Monash και Ρότζερ Σορτ από το πανεπιστήμιο Μελβούρνης γράφουν στο περιοδικό "Lancet" ότι οι καλόγριες θα έπρεπε να είναι ελεύθερες να χρησιμοποιούν αντισυλληπτικό χάπι προκειμένου να προστατευθούν από τους κινδύνους της ατεκνίας καθώς, όπως λένε, τα αντισυλληπτικά δισκία αποτελούν τη μόνη μέθοδο προστασία τους από τους συγκεκριμένους καρκίνους.

Οι Αυστραλοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι οι καλόγριες πληρώνουν τραγικό τίμημα εξαιτίας της ατεκνίας τους. Και αυτό διότι η μη απόκτηση απογόνων τις θέτει σε αυξημένο κίνδυνο για εμφάνιση καρκίνου του μαστού, των ωοθηκών και της μήτρας.

Εκπρόσωπος της Καθολικής Εκκλησίας Αυστραλίας, ο πατήρ Μπράιαν Λούκας, είπε ότι η εκκλησία δεν αντιτίθεται στη λήψη αντισυλληπτικών για θεραπευτικούς λόγους και τόνισε πως οι καλόγριες θα πρέπει να συζητήσουν το θέμα αυτό με τους γιατρούς τους.

"Είναι αστείο όμως να αναμένουμε ότι η εκκλησία θα εφοδιάζει με αντισυλληπτικά χάπια τις καλόγριες", πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου