Ανακοίνωση

~ * ~

Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Οι μακάκοι βοηθούν τους επιστήμονες στη μελέτη της εξέλιξης της αυτοσυνείδησης των ανθρώπων

Γερμανοί επιστήμονες ανακάλυψαν στον εγκέφαλο των μακάκων νευρώνες. που έχουν σχέση με την αυτοσυνείδηση και που υπάρχουν μόνο στους ανθρώπους, τους πίθηκους, τις φάλαινες και τους ελέφαντες.





Οι νευρώνες ανακαλύφτηκαν σε εκείνο το μέρος του εγκεφάλου, που είναι υπεύθυνο για την εμφάνιση των συναισθημάτων, ιδίως αγάπης, μίσους, αυτοπεποίθησης και σύγχυσης. Μεταδίδεται ότι η μελέτη αυτών των νευρώνων και της σχέσης τους με άλλες περιοχές του εγκεφάλου στις μαϊμούδες μπορεί να βοηθήσει τους επιστήμονες στη μελέτη της εξέλιξης της αυτοσυνείδησης των ανθρώπων, των αιτιών εμφάνισης ασθενειών όπως είναι ο αυτισμός καθώς και βλαβερών συνηθειών, όπως είναι η χρήση ναρκωτικών ή το κάπνισμα.

Συμφωνα με την Βικιπαίδεια οι μακάκοι είναι γένος (Macaca) μαϊμούδων του Παλαιού Κόσμου, της υποοικογένειας τωνΚερκοπιθηκίνων.Εκτός από τον άνθρωπο (γένος Homo), οι μακάκοι είναι το γένος πρωτευόντων με τη μεγαλύτερη εξάπλωση, καθώς ζουν από τη βόρεια Αφρική έως και την Ιαπωνία. Σήμερα είναι γνωστά είκοσι δύο είδη μακάκων, που περιλαμβάνουν μερικές από τις πιο γνωστές μαϊμούδες .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου