Ανακοίνωση

~ * ~

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Αστακός...80 ετών!

Την τελευταία στιγμή γλύτωσε …την κατσαρόλα ο «Lucky Larry»!. Πρόκειται για …υπερήλικα αστακό, που πιάστηκε στα δίχτυα ψαρά, αλλά την τελευταία στιγμή, πολίτης, πλήρωσε μεγάλο χρηματικό ποσό, για να μην καταλήξει στο πιάτο ενός καλοφαγά.


Σύμφωνα με το ABC NEWS, ο υπερήλικας αστακός είχε ζήσει δύο Παγκόσμιους Πολέμους αλλά και την προσελήνωση... Όταν ψαράδικο τον έπιασε στα δίχτυα του, η τύχη του οστρακοειδούς ήταν να γίνει δείπνο στο πιάτο κάποιου καλοφαγά. 


Ωστόσο, λόγω του μεγέθους του κυρίως αλλά και της ηλικίας του - που υπολογίζεται τόσο από το μέγεθός του όσο και από τις φορές που έχει αλλάξει κέλυφος- ο 80χρονος... αστακός αποτέλεσε διασημότητα και οι ντόπιοι προσέρχονταν στο εστιατόρια για να τον θαυμάσουν από κοντά.

Ο Don MacKenzie από το Κονέκτικατ, ανέλαβε να σώσει τον «γέρο» αστακό, πήγε στο εστιατόριο κι αφού κατέβαλε μεγάλο - και άγνωστο - χρηματικό ποσό στον ιδιοκτήτη του εστιατορίου, αγόρασε τον αστακό. "Πρέπει να περάσουν επτά χρόνια για να γίνει αρκετά μεγάλος ένας αστακός ώστε κάποιος να τον κρατήσει. Ήταν κρίμα για έναν αστακό που κατάφερε να γλιτώσει από παγίδες, δίχτυα, περιπέτειες να καταλήξει σ' ένα πιάτο αλειμμένος με βούτυρο", ανέφερε ο άνδρας.
Αμέσως μετά την αγορά, ο MacKenzie, που είναι ιδιοκτήτης εταιρείας σκαφών, πήρε τον "Lucky Larry" και την περασμένη Τρίτη, αφού τον μετέφερε με το σκάφος του στα ανοικτά, τον έριξε πίσω στη θάλασσα του Λονγκ Άιλαντ και σε μυστική τοποθεσία.

Η πόλη οργάνωσε αποχαιρετιστήριο πάρτι την ημέρα που ο Larry θα επέστρεφε "σπίτι" του και τα παιδιά τραγουδούσαν "Αφήστε τον Larry να ζήσει, αφήστε τον Larry να ζήσει".
Καθώς πλέον δεν υπάρχει αστακός για να αποδεικνύει την πράξη του, ο MacKenzie κράτησε ως αναμνηστικά τα λάστιχα που είχαν φυλακίσει τις δαγκάνες του Larry.

Πηγή : enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου