Ανακοίνωση

~ * ~

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Formula 1: Βγήκε από το νοσοκομείο η άτυχη πιλότος ντε Βιγιότα

Formula 1: Βγήκε από το νοσοκομείο η άτυχη πιλότος ντε ΒιγιόταΜε σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, τραύματα στο πρόσωπο και χαμένη την όραση της στο δεξί μάτι, από το ατύχημα στο Ντάξφορντ, στη Μεγάλη Βρετανία, είχε μεταφερθεί την προηγούμενη εβδομάδα το νοσοκομείο Λα Παζ της Μαδρίτης, η άτυχη πιλότος της Formula 1, Μαρία Ντε Βιγιότα, η οποία πήρε σήμερα εξιτήριο προκειμένου να συνεχίζει την ανάρρωση στο σπίτι της.



Formula 1: Βγήκε από το νοσοκομείο η άτυχη πιλότος ντε Βιγιότα

Στη Μεγάλη Βρετανία, όπου συνέβη και το ατύχημα, η 32χρονη Ντε Βιγιότα είχε υποβληθεί σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση και στη συνέχεια είχε μεταφερθεί στην εντατική για περίπου μία εβδομάδα.

Η άτυχη πιλότος στις αρχές του Ιουλίου θα δοκίμαζε για πρώτη φορά το μονοθέσιο της Marussia και ειδικότερα μερικές αεροδυναμικές αναβαθμίσεις που είχαν ετοιμαστεί. Μετά τον πρώτο της δοκιμαστικό γύρο κι ενώ επέστρεφε στα πιτς για ανεξήγητο μέχρι στιγμής λόγο, το μονοθέσιο επιτάχυνε, πέφτοντας σε σταθμευμένο όχημα υποστήριξης της ομάδας.

Αμέσως η ντε Βιγιότα δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες και διεκομίσθη στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύτηκε στην εντατική. Περίπου μία εβδομάδα πριν, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Λα Παζ της Μαδρίτης για να την παρακολουθήσουν ειδικοί γιατροί στην πλαστική και νευρολογική χειρουργική, αλλά και του οφθαλμολογικού τμήματος, οι οποίοι θα συνεχίσουν να την παρακολουθούν για ένα ακόμη χρονικό διάστημα, καθώς έχει χάσει το δεξί της μάτι από το ατύχημα.

Η ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της Ισπανίδας οδηγού σχετικά με την πορεία της υγείας είναι η ακόλουθη:
«Η γενική κατάσταση της ασθενούς είναι καλή, κάτι που μας επέτρεψε να της δώσουμε εξιτήριο. Τις τελευταίες έξι ημέρες, την παρακολούθησαν ειδικοί γιατροί από το τμήμα πλαστικής και νευρολογικής χειρουργικής αλλά και το οφθαλμολογικό, οι οποίοι θα συνεχίσουν να την παρακολουθούν, καθώς χρειάζεται να υποβληθεί σε περιοδικούς ελέγχους και θεραπείες.

Απο νευρολογικής άποψης, η ασθενής δεν παρουσιάζει κάποιο πρόβλημα και δεν χρειάζεται κάποια επέμβαση. Οι ειδικοί δεν έκαναν κάποιες περαιτέρω επισημάνσεις, αλλά θα εξακολουθούν να την παρακολουθούν το προσεχές χρονικό διάστημα.

Σε συνέχεια του σοβαρού τραυματισμού που υπέστη, θα παρακολουθείται στενά από το οφθαλμολογικό τμήμα. Οι ειδικοί από το τμήμα της πλαστικής χειρουργικής θα είναι υπεύθυνοι για την παρακολούθηση των σοβαρών τραυματισμών στο πρόσωπό της και να διορθώσουν τα αποτελέσματα αυτών».

Πηγή : ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου