Ανακοίνωση

~ * ~

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Ο Elton John μιλάει σε συνέδριο για το AIDS

Ο αστέρας της μουσικής Elton John έκανε κάλεσμα για συμπαράσταση του κόσμου στα άτομα που έχουν προσβληθεί από τον ιό HIV, από το βήμα του διεθνούς συνεδρίου για το AIDS, που πραγματοποιήθηκε στην Ουάσινγκτον των ΗΠΑ.


 
«Πρέπει να αγκαλιάσουμε τους οροθετικούς ανθρώπους», είπε από το βήμα του συνεδρίου.

«Αν δείξουμε συμπόνια, τότε κανείς δεν θα διστάσει να ζητήσει βοήθεια ή θεραπεία», δήλωσε ο ομοφυλόφιλος τραγουδιστής, τονίζοντας ότι και ο ίδιος δεν θα βρισκόταν ανάμεσά μας, αν δεν ο κόσμος του είχε γυρίσει την πλάτη στην περιπέτεια που έζησε με τα ναρκωτικά δύο δεκαετίες νωρίτερα.

«Θα ήμουν νεκρός, πέντε μέτρα κάτω από το έδαφος, μέσα σε ένα ξύλινο κουτί. Θα είχα κολλήσει HIV τη δεκαετία του ’80 και θα είχα πεθάνει μέσα σε δέκα χρόνια, όπως ο τραγουδιστής των Queen, Freddie Mercury, και ο Rock Hudson και τόσοι άλλοι αγαπημένοι και φίλοι», είπε χαρακτηριστικά.

Αλλά αντί να πεθάνει, όπως είπε ο βρετανός τραγουδιστής, ζει μια ευτυχισμένη ζωή με το σύντροφό του και τον όμορφο υιοθετημένο γιο τους, ενώ είναι «καθαρός τα τελευταία 22 χρόνια».

Η παράκληση του Elton John αφορούσε στην αλλαγή νοοτροπίας του κόσμου, που πολλές φορές -εκούσια ή ακούσια- στιγματίζει εκείνους που αντιμετωπίζουν πρόβλημα εθισμού, πάσχουν από κάποια ασθένεια ή έχουν διαφορετικές σεξουαλικές προτιμήσεις.

Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τους φορείς ή ασθενείς του AIDS/HIV και παρόλο που η επιστήμη έχει προοδεύσει στις μεθόδους καταπολέμησης της αρρώστιας, αλλά δεν μπορεί να σταματήσει τη μάστιγα, όπως υποστήριξε ο τραγουδιστής.

«Πρέπει να αντικαταστήσουμε την ντροπή με την αγάπη. Πρέπει να αντικαταστήσουμε τη “ρετσινιά” με τη συμπόνια», τόνισε και συμπλήρωσε ότι «κανείς δεν πρέπει να απέχει από αυτό, καθώς είναι ο μόνος τρόπος για να δοθεί τέλος στη μάστιγα του AIDS/HIV».


Πηγή : Nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου