Ανακοίνωση

~ * ~

Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ: ΧΑΟΣ - THE RAID: REDEMPTION


Σκηνοθεσία : ΓΚΑΡΕΘ ΕΒΑΝΣ
Σενάριο : ΓΚΑΡΕΘ ΕΒΑΝΣ
Ηθοποιοί : ΙΚΟ ΟΥΒΑΙΣ , ΤΖΟΕ ΤΑΣΛΙΜ , ΠΙΕΡ ΓΚΡΟΥΝΟ , ΡΕΙ ΣΑΧΙΤΑΠΙ , ΤΕΓΚΑΡ ΣΑΤΡΙΑ , ΕΚΑ ΡΑΧΜΑΝΤΙΑ , ΒΕΡΙΝΤ ΣΟΛΕΙΜΑΝ
Διάρκεια : 101 λεπτά
Πρεμιέρα : Πέμπτη, 2 Αυγούστου 2012
Χρονολογία παραγωγής : 2011
Είδος ταινίας : Περιπέτεια
Χώρα παραγωγής : Ινδονησία, ΗΠΑ
Καταλληλότητα ταινίας : R




Περίληψη
Μια επίλεκτη ομάδα ειδικών δυνάμεων έχει αναλάβει να εξοντώσει τον Tama (Ray Sahetaphy), τον πιο αδίστακτο εγκληματία της Τζακάρτα που εδρεύει σε ένα τεράστιο ρημαγμένο κτίριο παρέα με δολοφόνους, βιαστές, ναρκομανείς και κλέφτες. 

Η αποστολή εκτός από μυστική είναι και η πρώτη που συμμετέχει ο Rama (Iko Uwais), ένα νεοσύλλεκτο μέλος της ομάδας των αστυνομικών. Όταν η αποστολή αποκαλύπτεται κι ο Tama υπόσχεται ασυλία σε όποιον προσφερθεί να σκοτώσει τους αστυνομικούς-εισβολείς, ο Rama θα χρειαστεί να επιστρατεύσει όλο του το θάρρος για να βγει ζωντανός από μια εφιαλτική δοκιμασία που τον περιμένει σε κάθε ένα από τους 30 ορόφους του κτιρίου.





EXTRA!
 Ο Joe Taslim είναι ο ηθοποιός και πρωταθλητής Judo που υποδύεται τον Jaka, τον αρχηγό της ομάδας των αστυνομικών, ο οποίος πολύ πριν ανακοινωθεί η παραγωγή της ταινίας ήρθε σε επαφή με τον σκηνοθέτη. Του έστειλε ένα μήνυμα στο facebook που του έδινε συγχαρητήρια για την επιτυχία του MERANTAU (της προηγούμενης ταινίας του σκηνοθέτη) και του δήλωνε το ενδιαφέρον του να αναμειχθεί στο επόμενο του project, χωρίς να περιμένει ότι ο σκηνοθέτης θα τον έπαιρνε στα σοβαρά. Τελικά πέρασε από οντισιόν και φυσικά προσλήφθηκε.

Εκτός από εξπέρ στις πολεμικές τέχνες, οι ηθοποιοί που έπαιζαν στην ομάδα ειδικών δυνάμεων χρειάστηκε να εξασκηθούν στη νοηματική γλώσσα που χρησιμοποιούν οι στρατιωτικοί για να επικοινωνούν μεταξύ τους με νεύματα. Έτσι πριν το γύρισμα, ο σκηνοθέτης εξασφάλισε για την ομάδα εκπαίδευση μιας εβδομάδας στο ναυτικό σώμα στρατού της Ινδονησίας.

Σε μια δύσκολη τεχνικά σκηνή της ταινίας η κάμερα ακολουθεί τον πρωταγωνιστή, καθώς πηδάει μέσα από μια τρύπα στο πάτωμα και καταλήγει στο κάτω δωμάτιο, όπου συνεχίζει να παλεύει. 

Για να γυριστεί η σκηνή, χρειάστηκαν δύο οπερατέρ: o πρώτος οπερατέρ ήταν κρεμασμένος από σύρμα στο πάνω δωμάτιο κι ο άλλος τον περίμενε στον κάτω όροφο. Όταν ο Rama περνάει μέσα από την τρύπα, το συνεργείο χαμήλωνε τον οπερατέρ που κρεμόταν από το σύρμα για να καταγράφει την κίνηση του πρωταγωνιστή, ενώ σε κάποιο σημείο περνούσε την κάμερα στον δεύτερο αθέατο (φυσικά) οπερατέρ που τον περίμενε από κάτω.

Ο Yayan Ruhian είναι ο ηθοποιός που υποδύεται τον Mad Dog (το δεξί χέρι του Κακού της ταινίας) εκτός από δάσκαλος πολεμικών τεχνών, διδάσκει και μια τεχνική εσωτερικής αναπνοής που βοηθά το σώμα να αντέχει τα χτυπήματα.

H ηχητική μπάντα της ταινίας είναι ένα από τα βασικά συστατικά αυτής της αδίστακτης ταινίας δράσης. Η ομάδα του sound design δούλεψε πολύ με ήχους κρουστών, παλιά αναλογικά συνθεσάιζερ και ορχηστρικά samples. 

Για να συνοδεύσουν τους ελεύθερους σκοπευτές επιστράτευσαν πειραγμένα drums και samplers, ενώ για τον Rama που σε μια αγωνιώδη σκηνή είναι κολλημένος μεταξύ δύο τοίχων χρησιμοποίησαν εφέ εγχόρδων κι αναλογικών συνθεσάιζερ. Στην οικογενειακή στιγμή του πρωταγωνιστή που είναι τρυφερή, ακούμε πιάνο, έγχορδα και παλλόμενα πλήκτρα.

Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ:ΧΑΟΣ είναι μια από τις ταινίες της τριλογίας που σχεδιάζει η ομάδα του σκηνοθέτη με τον πρωταγωνιστή. Έτσι στην επόμενη ταινία που θα έχει τον τίτλο BERANDAL, θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τον Rama σε νέες περιπέτειες ενάντια σε επικίνδυνες συμμορίες.

Επίσημο Site : http://www.sonyclassics.com/theraid/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου