Ανακοίνωση

~ * ~

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Αντιδράσεις των φιλοζωικών για τα ινδικά χοιρίδια χωρίς τρίχωμα

Αντιδράσεις των φιλοζωικών για τα ινδικά χοιρίδια χωρίς τρίχωμαΕπισημαίνουν ότι τα ζώα αυτά έχουν αυξημένες ανάγκες

Τα ινδικά χοιρίδια χωρίς τρίχωμα είναι η τελευταία… μόδα για κατοικίδια ζώα στη Βρετανία. Οι φιλοζωικές οργανώσεις όμως ενημερώνουν τους πολίτες ότι αυτά τα ζώα, που πάσχουν από μια περίεργη ασθένεια, χρειάζονται προσεκτική φροντίδα.

Τα φαλακρά τρωκτικά πωλούνται προς 120 λίρες το ένα στη χώρα και είναι απαραίτητο να μένουν σε κλειστό χώρο το χειμώνα για να μην κρυώνουν.

Τα μικρά πλάσματα δεν απαντώνται στην άγρια φύση καθώς προέρχονται από μια γενετική μετάλλαξη που έγινε στο Ινστιτούτο Armand Frappier του Μόντρεαλ το 1978.

Εκπρόσωπος της οργάνωσης για την προστασία των ζώων RSPCA (Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals) δήλωσε ότι η έλλειψη τριχώματος μπορεί να προκαλέσει αδικαιολόγητο πόνο, αρρώστιες και προβλήματα συμπεριφοράς, ενώ πρόσθεσε ότι δεν θα πρέπει να γίνεται εκτροφή ζώων απλώς επειδή δείχνουν πιο όμορφα.

Η ίδια συμπλήρωσε ότι η οργάνωσή της συμβουλεύει τους ανθρώπους να μην αγοράζουν αυτά τα ζώα, εξαιτίας των προβλημάτων που σχετίζονται με την επιλεγμένη εκτροφή και την έλλειψη τριχώματος. Όπως είπε, αυτά τα ζώα έχουν αυξημένες ανάγκες για να παραμένουν ευτυχισμένα και υγιή.

Τις ίδιες ανησυχίες εξέφρασε και η κτηνίατρος της οργάνωσης Blue Cross, η οποία επισήμανε ότι πριν την αγορά ενός κατοικίδιου, δεν θα πρέπει να είναι μοναδικό κριτήριο η εμφάνιση.












Πηγή - Newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου