Ανακοίνωση

~ * ~

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Οι εκβιασμοί και τα όργια εκθρόνισαν τον Ποντίφικα


Ηταν 17 Δεκεμβρίου 2012. Την εκκωφαντική σιωπή που σκεπάζει τα πάντα κατά μήκος του διαδρόμου προς το γραφείο του Πάπα στο Βατικανό τολμά να παραβιάσει μόνο ο ανεπαίσθητος ήχος από τον σταθερό βηματισμό των τριών καρδιναλίων, οι οποίοι κατευθύνονται προς αυτό. Στα χέρια τους κρατούν βιβλία, τα οποία πρέπει να φτάσουν «αποκλειστικά και μόνο στα χέρια του Ποντίφικα».


Η πόρτα του παπικού γραφείου ανοίγει και έπειτα από λίγα δευτερόλεπτα, ενώ οι καρδινάλιοι στέκονται πια ενώπιον του επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, ξανακλείνει σχεδόν αθόρυβα πίσω τους.

«Beatissimo Padre (Αγιε Πατέρα), σας παραδίδουμε αυτούς τους δύο τόμους που περιέχουν...» είναι η μόνη φράση που προλαβαίνει να δραπετεύσει από το παπικό γραφείο...

Χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν δύο μήνες, προκειμένου να μαθευτεί τι διεμήνυσαν οι τρεις καρδινάλιοι στον παραιτηθέντα πλέον Πάπα Βενέδικτο ΙΣΤ'. Κάτι που μόλις προχθές αποκάλυψε με ρεπορτάζ της η ιταλική «Repubblica». Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα, η 17η Δεκεμβρίου 2012 ήταν ουσιαστικά η μέρα κατά την οποία «με τα έγγραφα αυτά στο γραφείο του ο Πάπας έλαβε την απόφαση που εξέταζε για τόσο καιρό». 

Να εγκαταλείψει τον παπικό θρόνο. Από τα έγγραφα προέκυπτε ουσιαστικά η ύπαρξη μυστικών ομάδων, η τέλεση σεξουαλικών οργίων, η πραγματοποίηση εκβιασμών με την εμπλοκή ισχυρών ονομάτων «του ιταλικού κατεστημένου», όπως του Μάρκο Σίμεον, διευθυντή του τηλεοπτικού δικτύου RAI, αλλά και σειρά άλλων σκανδάλων που αποκάλυψαν στον Ποντίφικα το πόσο βαθιά έχει ριζώσει το κακό μέσα στο Βατικανό, με αποτέλεσμα να αγγίζει ακόμη και τον στενό κύκλο δικών του ανθρώπων.

Ουσιαστικά -πάντα σύμφωνα με τη «Repubblica»- οι τρεις καρδινάλιοι, περιλαμβανομένου του πρώην επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών του Βατικανού, κλήθηκαν να επιβεβαιώσουν ενώπιον του Πάπα Βενέδικτου τις κατηγορίες για οικονομικές ατασθαλίες, διαφθορά και ευνοιοκρατία που αναφέρονται στα απόρρητα έγγραφα του Βατικανού στην υπόθεση VatiLeaks. 

Και στις 17 Δεκεμβρίου του 2012 παρέδωσαν στον Ποντίφικα δύο κόκκινους δερματόδετους τόμους -σχεδόν 300 σελίδων- που περιείχαν «έναν ακριβή χάρτη της απάτης και των πρωταγωνιστών της» στην Αγία Εδρα.

Συγκεκριμένα, επρόκειτο για πληροφορίες «που όλες τους αφορούν την παραβίαση της έκτης και της έβδομης εντολής» δήλωσε στην εφημερίδα «καλά ενημερωμένη πηγή», αναφερόμενη στις βιβλικές εντολές «ου μοιχεύσεις» και «ου κλέψεις». 

Οι καρδινάλιοι λέγεται ότι αποκάλυψαν ένα μυστικό δίκτυο ομοφυλοφίλων, τα μέλη του οποίου διοργάνωναν σεξουαλικές συνευρέσεις σε πολλούς χώρους στη Ρώμη και την Πόλη του Βατικανού, ενώ λέγεται ότι υπήρξαν και αναφορές στις ύποπτες συναλλαγές που γίνονταν στο Ινστιτούτο Θρησκευτικών Εργων (IOR) στην Τράπεζα του Βατικανού.

Πηγή -  dimokratianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου