Ανακοίνωση

~ * ~

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Τα χημικά συρρικνώνουν το πέος

Στη μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα με χημικά αποδίδουν τη συρρίκνωση των αναπαραγωγικών οργάνων της βίδρας ερευνητές του Πανεπιστημίου Cardiff στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Στο πλαίσιο της έρευνάς τους για την ευρωπαϊκή βίδρα, οι επιστήμονες παρατήρησαν συρρίκνωση του πέους στα αρσενικά.

Αναζητώντας την αιτία για την ανησυχητική αυτή τάση, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι πίσω από τη συρρίκνωση των αναπαραγωγικών οργάνων της βίδρας βρίσκονται ποικίλα χημικά προϊόντα που διαταράσσουν το ενδοκρινικό σύστημα, γνωστά ως ενδοκρινικοί διαταράκτες. (Διαβάστε εδώ περισσότερες λεπτομέρειες)
 
Στη μελέτη τους οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι τα επικίνδυνα αυτά χημικά ενδεχομένως ενοχοποιούνται και για αντίστοιχα προβλήματα στους ανθρώπους και πιθανότατα συνδέονται με τον συνεχώς αυξανόμενο αριθμό αγοριών που γεννιούνται με κρυψορχία, δυσμορφία γεννητικών οργάνων και μειωμένη παραγωγή σπέρματος.

Σε δηλώσεις της η Gwynne Lyons, διευθύντρια της ΜΚΟ (CHEM) Trust που αγωνίζεται για μια βιώσιμη χημική βιομηχανία, τόνισε: «η έρευνα δείχνει ότι έχει έρθει η ώρα να βάλουμε τέλος στον εφησυχασμό γύρω από την αναπαραγωγική υγεία των ανθρώπων και άλλων ειδών».

«Αν θέλουμε να προστατέψουμε την άγρια ζωή χρειαζόμαστε ακριβείς πληροφορίες για την αναπαραγωγική υγεία σημαντικών ειδών».

«Ορισμένα από τα προβλήματα που παρατηρούνται στις βίδρες ενδέχεται να προκαλούνται από τα ίδια χημικά (ενδοκρινικοί διαταράκτες) που εκτιμάται ότι βλάπτουν την αναπαραγωγική υγεία των ανδρών προκαλώντας καρκίνο των όρχεων, δυσμορφίες κ. α.», προσέθεσε.

«Στην πραγματικότητα οι άνθρωποι και τα ζώα καθημερινά εκτίθενται σε ένα κοκτέιλ χημικών, πολλά εκ των οποίων προκαλούν σοβαρά προβλήματα», κατέληξε η κ. Lyons.

Πηγή - EcoNews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου