Ανακοίνωση

~ * ~

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Η ομάδα του Android ετοιμάζει το smartwatch της Google;

Οι ηλεκτρονικές συσκευές που φοριούνται (κυριολεκτικά!) τα "wearable electronics" δηλαδή, είναι η τάση που σύντομα αναμένεται να γίνει καθημερινότητα, για όλους τους geeks και όχι μόνο.



Από τις εταιρείες πρώτης γραμμής, η Google ετοιμάζει πυρετωδώς τα Google Glass, ενώ Apple και Samsung αναπτύσσουν τα "smartwatches" τους. 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ των Financial Times, στη συγκεκριμένη αγορά φαίνεται πως θα μπει και η Google, με ένα ρολόι χειρός, πιθανότατα το Nexus smartwatch, για το οποίο εργάζεται η ομάδα του Android.


Η πρόκληση για τους κατασκευαστές ενός "έξυπνου" ρολογιού χειρός είναι η ισορροπία που θα πρέπει να βρουν όσον αφορά στο μέγεθος την ίδιας της συσκευής και την οθόνη του. Διότι εάν η συσκευή είναι μεγάλη και άκομψη, δε θα είναι ελκυστική στους καταναλωτές και δε θα έχει εμπορική επιτυχία.


Apple και Samsung θα συνδυάσουν κάθε μία το ρολόι της με τα smartphones τους, αλλά η Google έχει ακόμη μία επιλογή: να συνδυάσει το δικό της smartwatch με τα γυαλιά της, φτιάχνοντας ένα δίδυμο που θα μπορεί να αλληλοσυμπληρώνεται.

 
Η πρόθεση της Google να κατασκευάσει smartwatch, υποστηρίζεται και από το γεγονός πως ήδη από τον Οκτώβριο του 2011 είχε καταθέσει τη σχετική πατέντα.

Πηγή - e-pcmag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου