Ανακοίνωση

~ * ~

Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Διεθνής Διαστημικός Σταθμός: διαρροή αμμωνίας - Σε κατάσταση συναγερμού NASA και Roskosmos

iss-diarroi-ammonias-99795Διαρροή αμμωνίας σημειώθηκε στο σύστημα ψύξης του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS)
με αποτέλεσμα οι Αμερικανοί κοσμοναύτες Κρις Κάσιντι και Τομ Μάσμπερν να πραγματοποιήσουν «διαστημικό περίπατο» έξι ωρών ώστε να προσεγγίσουν το σημείο της βλάβης και να το επισκευάσουν.
 
Στον ISS βρίσκονται έξι κοσμοναύτες (Ρώσοι, Αμερικανοί και Καναδός) οι οποίοι είναι εκτός κινδύνου όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες και τα μηνύματα που στέλνουν στους δικούς τους ανθρώπους στη Γη μέσω Twitter. 

Μέχρι αργά χθες εξεταζόταν επίσης το ενδεχόμενο να τεθεί μέρος του συστήματος εκτός λειτουργίας τουλάχιστον για 48 ώρες.

Παρόμοιο περιστατικό διαρροής αμμωνίας, σε μικρότερη όμως έκταση, είχε σημειωθεί στο ίδιο σημείο του συστήματος στα τέλη του 2012.

Οι Αμερικανοί της NASA και οι Ρώσoι της Roskosmos κήρυξαν συναγερμό τις πρωινές ώρες της Παρασκευής όταν το πλήρωμα του σταθμού ανέφερε «την παρουσία νιφάδων παγωμένης αμμωνίας γύρω από το σταθμό». Πλέον βρίσκονται σε διαβουλεύσεις για την επισκευή της διαρροής.

Στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό βρίσκονται τώρα έξι κοσμοναύτες και τρεις από αυτούς, ένας Καναδός, ένας Αμερικανός και ένας Ρώσος, αναμένεται να επιστρέψουν στη Γη σήμερα Δευτέρα με σκάφος «Soyuz».

Πηγή - EcoNews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου