Ανακοίνωση

~ * ~

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Δωρεάν φρούτα και εμβολιασμοί


Σε εφαρμογή βάζει το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων το σχέδιο «Προώθηση και Κατανάλωση Φρούτων στα Σχολεία», το οποίο αφορά τη σίτιση 364.665 μαθητών που φοιτούν σε 3.522 δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια της χώρας.



Το εν λόγω πρόγραμμα, που θα τεθεί άμεσα σε εφαρμογή, θα καλύψει σχολεία σε όλους σχεδόν τους νομούς της Ελλάδας (Περιφέρειες Ηπείρου, Θεσσαλίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Αιγαίου, Δυτικής Ελλάδας, Ιονίων Νήσων, Κρήτης, Πελοποννήσου, Κιλκίς, Πέλλας, Ημαθίας, Πιερίας, Σερρών, Χαλκιδικής, Βοιωτίας, Εύβοιας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Φωκίδας).

Οπως ενημέρωσε ο υφυπουργός Παιδείας Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, το σχέδιο θα υλοποιηθεί άμεσα και θα συνεχιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Παράλληλα και σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Παιδείας εξετάζει και τη διανομή γευμάτων στα σχολεία, πάντα με διακριτικό τρόπο ώστε να μη στιγματίζονται οι μαθητές που έχουν ανάγκη και σε συνεργασία με την Εκκλησία.

Δωρεάν όμως θα πραγματοποιηθεί και ο αντιφυματικός εμβολιασμός στα σχολεία για όλα τα παιδιά, ενώ το υπουργείο Υγείας έχει ζητήσει από τις Γενικές Διευθύνσεις Δημόσιας Υγείας των Περιφερειακών Αυτοδιοικήσεων να καταγράψουν τον αριθμό των ανασφάλιστων ατόμων, ώστε να εμβολιαστούν τα παιδιά τους χωρίς οικονομική επιβάρυνση.

Την ίδια ώρα, την επιθυμία της να βοηθήσει τους υποσιτιζόμενους μαθητές εξέφρασε η Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος.

Με επιστολή του προς τις διευθύνσεις όλων των σχολείων της περιοχής ο μητροπολίτης Χαλκίδος Χρυσόστομος τους καλεί να ενημερώσουν τη μητρόπολη αν υπάρχουν παιδιά που λόγω της δεινής οικονομικής κρίσης υποσιτίζονται.

Οπως επισημαίνει, η Εκκλησία «με διάκριση και υπερασπιστική της ανθρώπινης αξιοπρέπειας εχεμύθεια» θα βοηθήσει τους μαθητές και τις οικογένειές τους που έχουν ανάγκη.

Πηγή - δημοκρατία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου