Ανακοίνωση

~ * ~

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Προβλήματα στις πτήσεις από και προς το «Ελ. Βενιζέλος»

Προβλήματα στις πτήσεις από και προς το «Ελ. Βενιζέλος»Σοβαρά προβλήματα στις πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» καταγράφηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου, λόγω βλάβης του συστήματος ραντάρ στο Κέντρο Ελέγχου Περιοχής Αθηνών-Μακεδονίας.

 
Τα αεροσκάφη δεν μπορούσαν να προσγειωθούν, ούτε να απογειωθούν, με αποτέλεσμα να υπάρξουν πολύωρες καθυστερήσεις. Σε ορισμένες περιπτώσεις οι καθυστερήσεις στις αφίξεις και στις αναχωρήσεις έφθασαν τις τρεις ή τέσσερις ώρες.

Οπως είπε στον
Βήμα 99,5 ο πρόεδρος της Ενωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, Σπύρος Ρολάκης, το σύστημα παρέμεινε εκτός λειτουργίας επί 20 λεπτά. Ο κ. Ρολάκης είπε επίσης ότι είναι η δεύτερη φορά που συμβαίνει ανάλογο περιστατικό μέσα σε δύο χρόνια.

Το πρόβλημα εκδηλώθηκε στις 12:51 από βλάβη στον υποστηρικτικό ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό εξαιτίας διακοπής ρεύματος της ΔΕΗ. Η λειτουργία άρχισε να αποκαθίσταται σταδιακά στις 14:10, αλλά προς το παρόν το πρόγραμμα των πτήσεων δεν έχει αποκατασταθεί.


«Κατά τη διάρκεια του συμβάντος η διαχείριση της κυκλοφορίας των αεροσκαφών πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τους διεθνείς και κοινοτικούς κανονισμούς»
αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, διαβεβαιώνοντας ότι δεν υπήρξε θέμα ασφάλειας των πτήσεων.

Ηδη συγκροτήθηκε επιτροπή για την διερεύνηση των αιτίων της βλάβης, την οποία συνδράμει η κατασκευάστρια εταιρεία του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού.


Πηγή - ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου