Όλοι γνωρίζουν πως από ένα σημείο και μετά, η εξέλιξη της τεχνολογίας θα σταματήσει αν δε βρεθεί ένας τρόπος να αυξηθεί δραστικά η αυτονομία των μπαταριών.
Οι σημερινές φορητές συσκευές έχουν πραγματικά απίστευτες δυνατότητες, αλλά πως να τις εκμεταλλευτεί κανείς όταν η αυτονομία τους δεν ξεπερνά τις 6-10 ώρες;
Ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, ισχυρίζονται πως κατάφεραν να αντιμετωπίσουν αυτό το πρόβλημα, χρησιμοποιώντας νανοσωλήνες πορώδους πυριτίου για τη μεταφορά των ηλεκτρονίων, στις γνωστές μπαταρίες λιθίου, επεκτείνοντας έτσι τη διάρκεια ζωής τους. Επιπλέον, μειώνουν δραματικά τις απώλειες ενέργειας, είτε κατά τη φόρτιση είτε μετά.
Η συγκεκριμένη έρευνα, όπου ηγείται ο καθηγητής Chongwu Zhou, του Viterbi Scholl of Engineering, δημοσιεύτηκε στο τεχνολογικό περιοδικό Nano Research.
Πρόκειται για μία νέα μέθοδο, που οι ίδιοι οι ερευνητές υποστηρίζουν πως είναι εφικτό να εφαρμοσθεί στα επόμενα δύο με τρία χρόνια. Μάλιστα, έχουν ήδη καταθέσει πρόταση για να πατεντάρουν την μεθοδολογία τους, πράγμα που δίνει μία επιπλέον αξιοπιστία στα αποτελέσματα.
Μέχρι εκείνη τη στιγμή όμως θα πρέπει να συνεχίσουμε να ζούμε με απαραίτητο κομμάτι της ζωής μας τον φορτιστή των φορητών συσκευών μας.
Πηγή - Newsbeast.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου