Ανακοίνωση

~ * ~

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Πάνω από 200 εκ. συσκευές με Android σε όλο τον κόσμο

Πάνω από 200 εκ. συσκευές με Android σε όλο τον κόσμοΑπό τον Σεπτέμβριο του 2008, τότε που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το λειτουργικό σύστημα Android, μέχρι και σήμερα έχουν ενεργοποιηθεί πάνω από 200 εκατομμύρια συσκευές σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με την Google.
Το νούμερο αυτό δεν αφορά τις συσκευές που είναι ενεργές αυτή τη στιγμή, αλλά όλα τα κινητά και τις ταμπλέτες στην ιστορία του λειτουργικού.

Σε σύγκριση με το iOS, το Android βρίσκεται 50 εκατομμύρια συσκευές πίσω. Θα πρέπει, πάντως, να σημειωθεί, ότι το πρώτο iPhone κυκλοφόρησε ένα χρόνο πριν το πρώτο Android phone.


Το πλέον εντυπωσιακό στοιχείο στην ανακοίνωση της Google είναι το γεγονός ότι πριν από ένα εξάμηνο οι συνολικές ενεργοποιήσεις ήταν μόλις 100 εκατομμύρια. 

Αν το λειτουργικό κατάφερε να διπλασιάσει τα νούμερά του μέσα σε μόλις έξι μήνες, είναι πολύ δύσκολο να φανταστεί κανείς σε τι επίπεδα θα φτάσει μέσα στο 2012.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η Google και η Apple είναι η αδιαμφισβήτητες υπερδυνάμεις στην αγορά των mobile λειτουργικών. Μένει να δούμε αν η Microsoft μπορεί να απειλήσει την πρωτοκαθεδρία τους με τα Windows Phone.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου