Ανακοίνωση

~ * ~

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Η κρυμμένη ομορφιά μη ελκυστικών ζώων

Σε απόσταση αναπνοής από μερικά από τα πλέον περίεργα ζώα του πλανήτη, φτάνει ο φακός του Igor Siwanowicz προκειμένου να καταφέρει να τραβήξει το «πορτραίτο» τους!


Η τελευταία δουλεία του φυσιολάτρη φωτογράφου περιλαμβάνει εικόνες, τραβηγμένες από πολύ μικρή απόσταση, διαφόρων ζώων που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν βρίσκουν και τόσο ελκυστικά. Όπως λέει, έχει αποστολή να κάνει τους ανθρώπους να αγαπήσουν αυτά τα ζώα, μερικά εκ των οποίων τα έχει ως κατοικίδια!

Αράχνες, χαμαιλέοντες, ιγκουάνα, μεταξοσκώληκες. Πλήθος εκπροσώπων του ζωικού βασιλείου παρελαύνουν μπροστά από το φακό του Igor Siwanowicz μέχρι αυτός να καταφέρει να τραβήξει την επιθυμητή φωτογραφία. Ο ειδικής τεχνολογίας φακός που χρησιμοποιεί για κοντινές λήψεις, στήνεται σε απόσταση 15 εκατοστών από τα ζώα και ο ίδιος υπομονετικά περιμένει για την κατάλληλη στιγμή ώστε να κάνει το «κλικ». Η επιθυμητή εικόνα έρχεται 1 φορά στις 200, όπως λέει!

Ο στόχος του είναι να αποκαλύψει στους θεατές την ομορφιά που κρύβουν τα ζώα που θεωρούμε μη ελκυστικά έως και αηδιαστικά. «Σας ενθαρρύνω να δώσετε το δικαίωμα της ύπαρξης σε κάθε είδους ζωής και να κοιτάξετε κατευθείαν το πρόσωπο πλασμάτων που θεωρούνται αηδιαστικά και τρομακτικά, ανακαλύπτοντας την ομορφιά τους» λέει ο Igor.

Δείτε δείγμα της δουλειάς του Igor Siwanowicz:













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου