Ανακοίνωση

~ * ~

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Τι πρέπει να γνωρίζετε για την οσφυαλγία

Η οσφυαλγία μπορεί να είναι οξεία ή χρόνια.Η οσφυαλγία μπορεί να είναι οξεία ή χρόνια.
Είναι αποδεδειγμένο ότι το 80% όσων περάσει τα 30 τους χρόνια θα παρουσιάσουν σε κάποια περίοδο της ζωής τους κρίση οσφυαλγίας που θα τους καθηλώσει για λίγες ή πολλές ημέρες στο κρεβάτι.
Πολλές φορές ακριβής διάγνωση είναι δύσκολο να γίνει, ενώ η νοσηρότητα μπορεί να είναι παρατεταμένη.

Η θεραπεία μπορεί να μην είναι πάντα αποτελεσματική με αποτέλεσμα κάποιες φορές ο ασθενής να βρίσκει καταφύγιο σε μεθόδους θεραπείας οι οποίες δεν είναι δοκιμασμένες και εγκεκριμένες.

Η οσφυαλγία μπορεί να είναι οξεία ή χρόνια. Οξεία λέμε την οσφυαλγία που διαρκεί έως 3 μήνες. Συνηθέστερα αίτια είναι τα τραυματικά, αν και πολλές φορές η οξεία οσφυαλγία υποχωρεί χωρίς να είναι δυνατό να καθαρισθεί η ακριβής αιτία. Χρόνια ονομάζουμε την οσφυαλγία που διαρκεί περισσότερο από 3 μήνες. 

Τα αίτια μπορεί να είναι όλα αυτά που αναφέρθηκαν προηγουμένως.
Το βασικό σύμπτωμα όπως προκύπτει και από την ονομασία της νόσου είναι ο πόνος στη μέση. Αυτός μπορεί να συνοδεύεται και από άλλα συμπτώματα όπως είναι πόνος και μουδιάσματα στα κάτω άκρα, μυϊκή αδυναμία κάτω άκρων και άλλα, ανάλογα με το ακριβές αίτιο της οσφυαλγίας.

Πώς αντιμετωπίζεται η οσφυαλγία;
Η θεραπεία της απλής οσφυαλγίας περιλαμβάνει την κατάκλιση, θερμά επιθέματα στη μέση και φάρμακα παυσίπονα, αντιφλεγμονώδη και μυοχαλαρωτικά. Επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί προσωρινά ζώνη οσφύος, ενώ χρήσιμη είναι και η φυσικοθεραπεία. Στην χρόνια οσφυαλγία πρέπει να αναζητηθεί το αίτιο του πόνου και η θεραπεία είναι ανάλογη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου