Ανακοίνωση

~ * ~

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Μία μπύρα την ημέρα...

υγεία μπύρα κρασί αλκοόλ καρδιά Μετά το κρασί, οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι ακόμη ένα αλκοολούχο ποτό είναι καλό για την καρδιά
Μειώνει τον καρδιολογικό κίνδυνο κατά μέσο όρο, εάν καταναλωθεί μία φορά την ημέρα. Παρόλα αυτά, σε μεγαλύτερη ποσότητα μπορεί να αποβεί ιδιαιτέρως βλαβερή.
Ο λόγος για την μπύρα, που όπως αποφάνθηκαν Ιταλοί επιστήμονες, η λελογισμένη χρήση της και όχι η κατάχρηση, μπορεί να έχει μεγάλα οφέλη για την υγεία μας.
Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό επιδημιολογίας "European Journal of Epidemiology". Οι μελετητές, αξιολόγησαν συγκριτικά 16 επιστημονικές μελέτες που αφορούσαν πάνω από 200.000 άτομα και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο καρδιολογικός κίνδυνος μειώνεται κατά 31% κατά μέσο όρο για όσους πίνουν περίπου μια μπίρα τη μέρα.
Μάλιστα, όπως επισημαίνεται, η μπίρα έχει ένα πλεονέκτημα έναντι του κρασιού για την υγεία, καθώς περιέχει περισσότερο νερό και ο πότης φουσκώνει ευκολότερα και έτσι τείνει να πίνει λιγότερο. Η ιδανική ποσότητα υπολογίζεται σε ένα ποτήρι την ημέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου