Ανακοίνωση

~ * ~

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Γιατί ναυάγησε το mobile Flash

Γιατί ναυάγησε το mobile FlashΠριν από λίγες ημέρες, η Adobe ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει την ανάπτυξη της τεχνολογίας Flash για mobile συσκευές.
 Η εταιρεία δεν έδωσε στη δημοσιότητα επαρκείς εξηγήσεις για τους λόγους που την οδήγησαν σε αυτή την απόφαση, οι developers πάντως είναι πιο πρόθυμοι να μιλήσουν.


Ο Mike Chambers είναι προγραμματιστής στην Adobe και αποκάλυψε πρόσφατα μέσω του blog του γιατί η εταιρεία αποφάσισε να εγκαταλείψει το Flash για Android. 

Όπως τόνισε ο Chambers, ο βασικός λόγος ήταν ότι οι χρήστες φορητών συσκευών δεν επρόκειτο ποτέ να χρησιμοποιήσουν το Flash όπως κάνουν στους deskop υπολογιστές.

«Αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις Flash για να δώσεις rich web υλικό σε φορητές συσκευές, πρέπει να χρησιμοποιήσεις και Flash-based αλλά και HTML5-based λύσεις.

Δεδομένου ότι το HTML5 έχει ισχυρή υποστήριξη στις φορητές πλατφόρμες, είναι πιο λογικό να χρησιμοποιήσεις αυτό το περιεχόμενο», είπε ο Chambers.

Υπήρχαν, επίσης, θέματα όπως το μέγεθος της οθόνης, η ανάλυση και το latency του δικτύου που διαφοροποιούσαν σημαντικά το mobile Flash από το αντίστοιχο που συναντάμε στους υπολογιστές.
Φαίνεται, τελικά, ότι η εμμονή του Steve Jobs κατά του Flash ήταν πολύ ισχυρότερη από την πρόθεση της Adobe να στηρίξει το προϊόν της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου