Ανακοίνωση

~ * ~

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Σαγανάκι με καραβίδες, κόλιανδρο και λάιμ

 Υλικά για 4 ατομα
 12 καραβίδες
 1 ξερό κρεμμύδι
 4 σκελίδες σκόρδο
 1 φλιτζάνι τριμμένη φέτα
 ½ ματσάκι φρέσκο κόλιαντρο
 ½ φλιτζάνι λευκό κρασί
 2 λάιμ
 ελαιόλαδο
 αλάτι
 πιπέρι

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ .........
  • Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το κόλιαντρο και κόβετε τα λάιμ σε τέταρτα.
  • Ξεχωρίζετε τα σώματα από τις καραβίδες, τα καθαρίζετε από το κέλυφος και κρατάτε τα κεφάλια για το μαγείρεμα.
  • Σοτάρετε σε ¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο με τα κεφάλια. Ρίχνετε το κρασί και αφήνετε σε δυνατή φωτιά για 5-6 λεπτά.
  • Αδειάζετε το μείγμα σε χαμηλό πυρίμαχο σκεύος, βάζετε μαζί τη φέτα, τα λάιμ, την ψίχα της καραβίδας, αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με το κόλιαντρο.
  • Ψήνετε το σαγανάκι σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 10 λεπτά περίπου και σερβίρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου