Ανακοίνωση

~ * ~

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Σάλτσα μπάρμπεκιου

ΥΛΙΚΑ για 4 μερίδες
* 2 φλιτζάνια κέτσαπ
* ½φλιτζάνι ουίσκι
* 2 κουτ. σούπας σόγια σος
* 3 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
* 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
* 3 κουτ. σούπας μουστάρδα Dijon
* 1 κουτ. γλυκού μπούκοβο (προαιρετικά καυτερό)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ........

Βάλτε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και βράστε τα σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά. 

Αφήστε τη σάλτσα να κρυώσει και χρησιμοποιήστε τη σαν μαρινάδα για κρέας. Για το πιάτο της φωτογραφίας, κόψτε 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας (τρανς ή κιλότο), μαρινάρετέ το στη σάλτσα για 3-4 ώρες και μετά βάλτε το σε ένα ταψί, σκεπάστε το με αλουμινόχαρτο και ψήστε το σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 C για μία ώρα. 

Η σάλτσα μπάρμπεκιου ταιριάζει ακόμη με φτερούγες ή μπουτάκια κοτόπουλου και με χοιρινή πανσέτα. Επίσης, μαρινάρετε στη σάλτσα κομμάτια κρέατος που θα ψήσετε στη σχάρα. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, αλείψτε τα 2-3 φορές με τη μαρινάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου