ΥΛΙΚΑ για 4 μερίδες
* 2 φλιτζάνια κέτσαπ
* ½φλιτζάνι ουίσκι
* 2 κουτ. σούπας σόγια σος
* 3 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
* 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
* 3 κουτ. σούπας μουστάρδα Dijon
* 1 κουτ. γλυκού μπούκοβο (προαιρετικά καυτερό)
* ½φλιτζάνι ουίσκι
* 2 κουτ. σούπας σόγια σος
* 3 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
* 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
* 3 κουτ. σούπας μουστάρδα Dijon
* 1 κουτ. γλυκού μπούκοβο (προαιρετικά καυτερό)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ........
Βάλτε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και βράστε τα σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά.
Αφήστε τη σάλτσα να κρυώσει και χρησιμοποιήστε τη σαν μαρινάδα για κρέας. Για το πιάτο της φωτογραφίας, κόψτε 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας (τρανς ή κιλότο), μαρινάρετέ το στη σάλτσα για 3-4 ώρες και μετά βάλτε το σε ένα ταψί, σκεπάστε το με αλουμινόχαρτο και ψήστε το σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 C για μία ώρα.
Η σάλτσα μπάρμπεκιου ταιριάζει ακόμη με φτερούγες ή μπουτάκια κοτόπουλου και με χοιρινή πανσέτα. Επίσης, μαρινάρετε στη σάλτσα κομμάτια κρέατος που θα ψήσετε στη σχάρα. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, αλείψτε τα 2-3 φορές με τη μαρινάδα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου